Vendégváró szelet
8 fő részére
Nehézség:
közepes
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók
- 6 tojásból piskóta
barna piskóta
- 25 dkg liszt
- 5 dkg zsír
- 5 dkg cukor
- 1 evőkanál kakaó
- 1 dkg szalalkáli
- fél pohár tej
- 1 tojás
krém
- 3 dl tej
- 4 evőkanál liszt
- 25 dkg porcukor
- 20 dkg vaj
- 1 citrom leve
- citrom héja
tetejére
- csokimáz
Elkészítés
Barna piskóta: A szalalkálit beáztatutjuk fél pohár tejbe. Majd hozzáadjuk a lisztet, a zsírt, a cukrot, a kakaót, a tojást. Könnyen nyújtható tésztát készítünk. Két vékony lapot sütünk belőle. Sima piskóta: A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd a sütőporos lisztet is belekeverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd kézzel óvatosan belekeverjük a masszába. Megsütjük közepes hőfokon előmelegített sütőben. Krém készítése: A tejet és a lisztet sűrűre főzzük, majd a porcukrot, a citromlevet és a reszelt citromhéjat is belekeverjük. Levesszük a tűzről. Miután kihűlt, a vajat is hozzáadjuk. A krémet megfelezzük és megtöltjük a süteményt. Először egy barna tészta kerül, rá a krém egyik fele, majd piskóta, a krém másik fele, majd ismét barna tészta következik, melyet vonjunk be csokimázzal.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.